Yogaschool Utrecht - Vleuterweide

Yoga, Mindfulness en Meditatie. Voor vitaliteit en balans!

Yoga

Het woord yoga is ontleend aan het Sanskriet en betekent "samenvoegen", ''verenigen'' of "verbinden". Yoga wordt ook vaak vertaald met éénwording van lichaam en geest. Yoga is aandacht hebben voor jezelf; je lichaam, je emoties en je intuïtie.

Yoga is al eeuwen oud en bestaat o.a. uit fysieke houdingen (asana's), adem-, ontspanning- en concentratieoefeningen en meditatie. Het lichaam wint aan kracht en ontdoet zich van overmatige spanning.
Een aantal andere positieve effecten van yoga zijn: het bevordert een goede gezondheid, een correcte houding, juiste ademhaling en yoga vergroot de concentratie. Yogabeoefening zorgt voor meer spierkracht en uithoudingsvermogen, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Door met aandacht het lichaam te oefenen, vergroot je het lichamelijke en innerlijke bewustzijn.
Yoga zorgt voor een harmonieus evenwicht tussen lichaam en geest.
De lessen worden gegeven vanuit de filosofie van de Raja Yoga. Raja Yoga, ook wel de "Koninklijke Yoga" of ''de Klassieke Yoga" genoemd, is een weg naar harmonie en bewustwording. De Raja Yoga ligt aan de basis van alle yogavormen.